Jubileum en tradities
Door: patrickvoss
Blijf op de hoogte en volg Patrick
02 November 2010 | Canada, Toronto
De korpschef en de voorzitter van raad van toezicht, delen de medailles persoonlijk uit en gaan met de medewerkers en hun familie op de foto. Voor mij was het mooi om te zien, dat er een verschil zichtbaar is: de 40 -en 30 jarige jubilarissen waren voornamelijk blank, man en de namen waren bijna allemaal Anglo-Saksisch. Dit verandert zichtbaar bij de 20 -jarige jubilarissen; vooral meer vrouwen en een toename van medewerkers met een 'andere' culturele/etnische achtergrond.
Als ik bijv. naar de huidige samenstelling kijk van de eerstvolgende klas die naar de politieschool gaat, is dat een afspiegeling van de huidige samenstelling van deze stad. 50 % van alle inwoners in deze stad is in een ander land geboren en zo ziet ook de toekomstige samenstelling van het korps eruit. De ceremonie zal in de toekomst vermoedelijk hetzelfde blijven, maar de samenstelling zal geheel anders zijn.
Tijdens de receptie na afloop van de bijeenkomst, werd ik in het Nederlands aangesproken door een man die zojuist een oorkonde had gekregen. Ik zag direct dat hij een stropdas omhad met het embleem van de Rijkspolitie: het korps waar ik 26 jaar geleden mijn loopbaan ben gestart. Hij vertelde me dat hij destijds bij de verbindingsdienst van de Rijkspolitie werkzaam was en in 1989 besloot om te immigreren naar Canada, waar hij direct kon beginnen bij de verbindingsdienst van de Toronto Police. Even later raakte in in gesprek met een van de twee chauffeurs van de korpschef: ook een Nederlander die 32 jaar geleden de stap naar Canada heeft gezet. Die Nederlanders toch: ontdekken en exploreren zit in het bloed.
03 November 2010 - 10:25
Nick:
Wie is de volgende die naar Canada immigreert?
Grapje.
Weer zo´n leuke ervaring Patrick. Morgen gaan we bij de Kooboerderij in Beesel koken. Er zal veel over jou worden gepraat (leuke dingen natuurlijk).
Have a nice day