de keten is zo sterk als de zwakste schakel - Reisverslag uit Toronto, Canada van Patrick Voss - WaarBenJij.nu de keten is zo sterk als de zwakste schakel - Reisverslag uit Toronto, Canada van Patrick Voss - WaarBenJij.nu

de keten is zo sterk als de zwakste schakel

Door: patrickvoss

Blijf op de hoogte en volg Patrick

15 September 2010 | Canada, Toronto

Tijdens een gesprek tussen de politie en de private sector nav diverse strafzaken waarbij een groot aantal bedrijven van eenzelfde sector waren betrokken ( kan even niet vertellen waarom het gaat ivm aard van de zaak) wordt duidelijk dat ownership aanstekelijk werkt; aangezien de private sector met net zoveel energie als de politie een gezamenlijk belang voelt. Wat verder opviel was een gebrekkige schakel in de strafketen in Toronto: de zaak komt pas over 18 maanden voor, terwijl naar Canadees recht een strafzaak binnen 11 maanden voor de rechter behandeld moet worden. De kans op vrjspraak is daarmee groot maw frustratie bij de betrokken partijen en burgers.

Daarna een toeristisch uitje: naar de chief securty van de CN tower. Eerst even de beveiligingsaspecten bekijken en dan met een snelheid van 22 km/u up and down. Mooi dus !!!

Op de terugweg wil ik Sam uitnodigen voor de lunch en we stoppen bij St Lawrence market voor een broodje Pie Veal (Canadees spek). De eigenaar van de broodjeszaak is een ex collega, getrouwd met een Nederlandse en het wordt een aangenaam gesprek over gerookte paling en poffertjes. De broodjes smaakten trouwens overheerlijk.

• 16 September 2010 - 12:36

Nick:

Ha die Pat! Als je met aanstekelijk bedoelt dat de burgers even betrokken zijn als de politie dan is dit wel ook iets wat we hier missen. Misschien het gevoel van: als de politie niets doet waarom moet ik me mee bemoeien?
    Klinkt geweldig Patrick. Ze nemen volgens mij wel de tijd om even tuusen de middag een hapje te eten. En in zo´n groot stad kun je natuurlijk overal terecht (allerlei soorten tenten met heerlijk eten). Iets anders dan Baexem waar je een belegde broodje bij de bakker kan krijgen en verder niets. Kan ook lekker zijn maar toch! Een beetje variatie kan geen kwaad. Ik ben trouwen bijna klaar met de sauna. Ik ga nu naar achter om te schilderen. Het is nu 14:30 uur dus tot vanavond moet het schilderwerk af zijn.

Patrick

vanuit Politietop Divers in de gelegenheid gesteld om gedurende 2 maanden het diversiteitsbeleid van de Toronto Police te ervaren om met de best practices - naast mijn persoonlijke leiderschapsontwikkeling - een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het diversiteitsbeleid in Nederland.

Actief sinds 08 Sept. 2010